Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk tijdens de uitvoering. Daarom hechten wij grote waarde aan goed onderzoek, een strakke planning en nauw overleg. Door concrete afspraken en werkomschrijvingen zorgen we voor duidelijkheid en overzicht.

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Bedrijfsleider

Marc Blokhuis

Asbestsanering Stadhuis Enschede

Projectdetails

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V. heeft Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering B.V. de asbestsanering uitgevoerd ter plaatse van het stadhuis aan de Langestraat. De asbestsanering is uitgevoerd in het kader van de uitgevoerde renovatie. Het stadhuis, daterend uit 1933, heeft nieuwe brandwerende deuren en een nieuw brandmeldsysteem gekregen. Verder is de stalen draagconstructie brandwerend gemaakt.

Het gesaneerde asbesthoudende materiaal heeft hoofdzakelijk bestaan uit leidingisolatie (niet hechtgebonden asbesthoudend materiaal). De leidingisolatie was aangebracht rondom de verwarmingsbuizen. De omstandigheden waaronder het werk  is uitgevoerd, maakte het project extra bijzonder. De leidingisolatie bevond zich ter plaatse van zogenaamde tussenzolders, een ruimte van maximaal 1 meter hoogte tussen het plafond en de daarboven gelegen verdiepingsvloer. Om op de tussenzolder te komen zijn openingen in het plafond gemaakt.  Deze  openingen fungeerde als transitroute voor de saneerders, het werkmateriaal en het asbesthoudende afval. Naast de beperkte werkhoogte diende de saneerders rekening te houden met de aanwezige kabels, leidingen en ventilatieschachten op de tussenzolders. Een echte uitdaging, mede omdat de werkzaamheden uitgevoerd zijn onder risicoklasse 3.