Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

U kunt altijd in elke fase van het proces een beroep op ons doen. Van asbest melden, asbestonderzoek en testen tot verpakken, houden wij het overzicht. Ook wanneer er asbest is vrijgekomen als gevolg van een calamiteit als brand of instorting, kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze goed opgeleide mensen waarborgen de veiligheid en kennen hun verantwoordelijkheid als geen ander

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Directeur / eigenaar

Erwin Kamphuis

Asbestsanering Hotel Carelshaven Delden

Projectdetails

Hotel Carelshaven Delden sluit na 237 jaar de deuren. Dit was de kop van het artikel in de TC Tubantia op 21 november 2013. Het hotel, beheert door zes generaties van de familie Kluvers, ligt aan de weg van Hengelo naar Delden, net naast de afslag naar Houtzagerij Twickel. Dat het Hotel en de Houtzagerij een gemeenschappelijke achtergrond hebben is lang niet bij iedereen bekend. Daarom een kleine terugblik in de tijd.

In de 18de eeuw was in de omgeving Twickel een tekort aan hout. Daarom heeft Carel van Wassenear, graaf van Twickel, opdracht gegeven voor het graven van de Twickelervaart van Enter naar de Houzagerij. Op het eindpunt van de vaart, naast de zagerij, is een kleine haven aangelegd. Met kleine schepen werd het hout vanuit Enter naar de houtzagerij vervoerd. Bij de haven verrees een schippersherberg die de naam Carelshaven kreeg, waar de schippers konden overnachten. In 1852 is de herberg omgebouwd tot een hotel. Sindsdien heeft het hotel diverse verbouwingen en uitbreidingen ondergaan.

Naar aanleiding van beëindigen van de bedrijfsactiviteiten door de laatste generatie Kluvers, heeft Stichting Twickel het hotel overgenomen. In afwachting van nieuwe uitbaters voor het hotel heeft de Stichting de renovatie van het bouwwerk in opdracht gegeven aan Bouwbedrijf Markslag.

Één van de onderdelen van de renovatie betreft de sanering van de aanwezige asbesthoudende materialen. Ondanks het feit dat het pand dateert uit een periode waarin er niet tot nauwelijks asbesthoudende toepassingen werden gebruikt, zijn deze door de verbouwingen in de jaren 60 tot met 80 in diverse varianten toegepast. Zo is er ten behoeve van de isolatie van de verwarmingsbuizen asbesthoudend koord toegepast, een toepassing die algemeen te dateren is aan de jaren 60 en 70. Asbesthoudende materialen die veel in de jaren 70 en 80 zijn toegepast zijn de borstweringspanelen onder de kozijnen van de uitbouw.

Bouwbedrijf Markslag heeft Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering opdracht verstrekt alle asbesthoudende materialen uit het pand te saneren en de benodigde renovatiesloopwerkzaamheden uit te voeren. Dit is gedaan in de periode april en mei 2014. De verbouwingswerkzaamheden zijn aansluitend uitgevoerd. In de tussentijd zijn de gezichten achter de nieuwe Carelshaven bekend geworden, het zijn Alco en Evelyn van Berkel. Op 1 augustus heeft de opening van het vernieuwde Landgoed Hotel&Restaurant Carelshaven plaatsgevonden.

Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering wensen Alco en Evelyn veel succes met hun nieuwe uitdaging.