Volg ons op Twitter < Terug naar overzicht

Onze werkwijze

U kunt altijd in elke fase van het proces een beroep op ons doen. Van asbest melden, asbestonderzoek en testen tot verpakken, houden wij het overzicht. Ook wanneer er asbest is vrijgekomen als gevolg van een calamiteit als brand of instorting, kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze goed opgeleide mensen waarborgen de veiligheid en kennen hun verantwoordelijkheid als geen ander

Onze werkwijze

Offerte aanvragen

Vraag kostenloos en vrijblijvend een offerte aan bij Kamphuis

Offerte aanvragen

Directeur / eigenaar

Erwin Kamphuis

Asbestsanering dakleien kerk Saasveld

Projectdetails

Aan de Hoflaan, in het centrum van Saasveld, staat de rooms-katholieke Sint-Plechelmuskerk. Het huidige kerkgebouw is ontworpen door de Amersfoortse architect Herman Kroes en is in 1926 gebruik genomen. Op de plaats van de kerk heeft in het verleden het Slot van Saterslo gestaan.

Al jaren wordt er gewerkt aan de restauratie van de kerk om deze weer op een goed onderhoudsniveau te krijgen. Één van de onderdelen van de restauratiewerkzaamheden betreft de vervanging van de asbesthoudende leien op het dak. Dat destijds bij de bouw van de kerk is gekozen voor asbesthoudende in plaats van natuurstenen dakleien, is (vanuit het perspectief van die periode) een logische keuze. De jaren 20 en 30 is dé periode geweest dat de fabricage van asbesthoudende producten in opkomst was. Destijds waren er alleen maar voordelen aan het gebruik van deze producten. Zo waren ze brandwerend, onderhoudsarm, goedkoper in aanschaf en hadden in het geval van de leien een vast formaat en dus makkelijker te leggen dan de natuurstenen variant. 

Met de kennis van vandaag kennen we de nadelige eigenschappen van asbesthoudende producten en is het aan specialisten om de leien te verwijderen. Een uitgelezen klus voor Kamphuis Asbestsanering B.V.!

In opdracht van Leidekkersbedrijf Koenders B.V. uit Neede heeft Kamphuis in meerdere fasen deze asbestsanering uitgevoerd. De dakleien zijn door de saneerders handmatig verwijderd en naar het verzamelpunt (bigbags) op de steiger gebracht. Vanaf de steiger zijn de bigbags met een hoogwerker naar beneden getransporteerd en vervolgens afgevoerd naar een erkend verwerker. Natuurlijk kunnen wij de mogelijkheid niet voorbij laten gaan om te vermelden dat het project van een leien dakje is gegaan!