Volg ons op Twitter

U kunt altijd in elke fase van het proces een beroep op ons doen. Van asbest melden, asbestonderzoek en testen tot verpakken, houden wij het overzicht. Ook wanneer er asbest is vrijgekomen als gevolg van een calamiteit als brand of instorting, kunt u altijd direct bij ons terecht. Onze goed opgeleide mensen waarborgen de veiligheid en kennen hun verantwoordelijkheid als geen ander

Wanneer u ons inschakelt voor het opruimen van asbest is onze werkwijze:

 • 1

  Aanvraag

  We zitten het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium met u om tafel, of het nu gaat om een aanvraag op aanbesteding of om een particuliere opdracht tot asbest verwijderen. Zo weten we precies wat er speelt en waar de situatie om vraagt. Voor een spoedaanvraag zijn wij 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar!

 • 2

  Asbestinventarisatierapport

  Het is belangrijk om te weten dat er alleen asbest gesaneerd mag worden als hiervoor een goedkeuring op de sloopmelding is afgegeven door de betreffende gemeente. Om deze goedkeuring te verkrijgen is het noodzakelijk dat er een asbestinventarisatie conform de SC-540 is uitgevoerd. Het rapport mag niet ouder zijn dan drie jaar. Bent u niet in het bezit van een actueel asbestinventarisatierapport? Dan kunnen wij dit in samenwerking met een onafhankelijke partij voor u verzorgen.

 • 3

  Locatiebezoek en onderzoek

  Samen met u brengen we de opdracht en de omstandigheden zorgvuldig in kaart. We verzamelen en onderzoeken alle benodigde informatie. Een bezoek op locatie maakt deel uit van het onderzoek. Onze asbestdeskundigen bekijken de omstandigheden met een geoefend oog. Wat is de aard en de ernst van de situatie? Is er gevaar voor de omgeving? Welke ontwikkeling is er gepland? Welke mensen en welke middelen zijn er nodig?

 • 4

  Offerte en opdrachtverstrekking

  U ontvangt een nauwgezette opdrachtomschrijving en realistisch investeringsoverzicht van ons. Gestoeld op grondig onderzoek, tegemoetkomend aan uw wensen en verwachtingen. Samen met u bespreken we het overzicht, bepalen we de planning en lichten we het proces toe.

 • 5

  Saneringsmelding

  Voordat we kunnen starten met het verwijderen van asbest moeten we minimaal 2 dagen van tevoren een saneringsmelding indienen bij de gemeente en onze certificerende instelling. Dit kan alleen als wij het asbestinventarisatierapport en de goedkeuring op de sloopmelding in ons bezit hebben.

 • 6

  Uitvoering

  Op basis van het asbestinventarisatierapport en de risicoclassificatie (SMART), voeren onze specialisten de saneringswerkzaamheden uit. Veilig en volgens afspraak. Het team van Kamphuis bestaat uit mensen die elkaar vertrouwen en goed op elkaar ingespeeld zijn. Zij houden elkaar en u als opdrachtgever op heldere wijze op de hoogte van de voortgang.

 • 7

  Vrijgave en oplevering

  Een onafhankelijk, erkend laboratorium onderzoekt en controleert de ruimte nadat wij onze werkzaamheden hebben afgerond. Als de luchtmeting geen asbeststoffen aantoont die de wettelijke norm overstijgt, wordt de ruimte vrijgegeven. Naast het rapport van vrijgave ontvangt u bij de oplevering een stortbon. Zo bent u ervan verzekerd dat het asbest op de juiste manier is verwijderd en gestort.De overheid als medefinancier

De overheid geeft subsidie op asbestsanering.

download

Neem contact met ons op


Klantervaring

Afspraak is afspraak bij Kamphuis. Zo zit ik niet met vertraging of onverwachte meerkosten. Uniek voor een project van deze omvang."


Peter Rooselaar
Projectleider RW Advies